Кефір при гастриті

У цій ми розповімо, в яких випадках пити кефір при гастриті можна, в яких не можна, коли це корисно, а коли шкідливо і навіть небезпечно.

Хронічний значить постійний, що протікає довгий час.

Слизова оболонка шлунка у хворих з цим діагнозом поступово змінює свою структуру і постійно знаходиться в стані легкого запалення, через що можуть порушуватися деякі функції шлунка. На цю недугу страждає більше 50% населення планети, що пояснюється крайней забрудненістю атмосфери, продуктів харчування, схильністю до шкідливих звичок, нервової та напруженою життям.

Причини хронічного гастриту

  • Найчастіше це неправильний режим харчування або неякісні продукти
  • Алкоголізм та паління
  • Зараженість шлунка бактеріями і грибами
  • хронічний стрес
  • Надмірне або неправильне застосування деяких ліків, що впливають на стан слизової шлунка
  • радіація
  • брак вітамінів
  • Порушення обміну речовин

Важливо визначити, чи виділяє ваш шлунок надмірна кількість соляної кислоти, або навпаки - недостатнє.

гастрит
гастрит

Якщо соляної кислоти занадто багато. то пити кефір при гастриті не можна ні в якому разі. як і будь-які інші молочні продукти з високою кислотністю, особливо в періоди загострення. Можна домашнє козяче або коров'яче молоко. пропарене суфле і вершки. У періоди ремісії (полегшення хвороби) дозволяється побалувати себе некислим і нежирним кефіром. Це стосується всіх видів гастриту. в тому числі ерозивного і атрофічного.

Якщо соляної кислоти мало, при ремісії ви можете сміливо пити кефір. кисле молоко, кисле молоко і інші кисломолочні напої. У них міститься ряд корисних мікроелементів та амінокислот. Їжте сир. сирники та вареники, сметану і сир. При загостренні переходите на дієту, описану в попередньому абзаці (з підвищеною кислотністю).

  • Пити кефір при гострому гастриті можна тільки на 6-7 день після загострення. До цього всі кисломолочні продукти вам протипоказані Пийте теплу воду з лимоном, чай без цукру або відвар шипшини, набирайтеся сил, дайте своєму організму відновитися і прийти в норму.
  • Починаючи з 8 дня дозволяється вживати некислий кефір натурального виробництва. Пити його найкраще вранці або ввечері.
  • На 16-17 день можна їсти будь-які кисломолочні продукти і напої, обмежуючи лише розміри порцій. Не переїдайте, харчуйтеся частіше, але потроху. Для повного одужання дотримуйтесь таку дієту ще 2-4 тижні.
Зміст:
  • Причини хронічного гастриту